Sinteza ședinței Guvernului din 19 iunie

leanca12
Foto: Ședința Guvernului s-a axat pe domeniul social-economic și reforme. PC: privesc.eu.

În cadrul ședinței au fost disutate subiecte ce țin de domeniul social-economic și cooperarea internaţională a Republicii Moldova, precum şi proiecte de modificare şi completare a mai multor acte legislative, dar și hotărîri de Guvern.

În urmă cu câteva zile, Guvernul Leancă a stabilit prioritățile pe o 100 de zile: locuri de muncă, lupta împotriva corupției și activitățile vizavi de parcursul european.

În acest context, premierul a anunțat că în scurt timp, Guvernul va semna acorduri importante cu BEI, BERD în valoare de 300 mln euro.

De asemenea, prim-ministrul a mai informat Executivul și despre  ședința Curții Supremă de Justiție, prin care a fost admisă revizuirea hotărîrii anterioare în cazul Registru, prin care instituția era obligată să plătească circa 42 mln. USD în contul unor întreprinderi.

Guvernul a aprobat pozitiv o serie de modificări vizavi de legea finanțării partidelor politice, care poate fi directă sau indirectă de către stat. Astfel, partidele politice, înregistrate la Ministerul Justiţiei, vor fi în drept să primească anual finanţare, prin intermediul Comisiei Electorale Centrale. Suma prevăzută pentru susţinerea financiară a partidelor nu va putea depăşi, însă, 0,2% din totalul veniturilor Bugetului pe anul respectiv.

Un alt subiect abordat a fost numărul mare de accidente pe pasajele feroviare.

„Pentru o țară ca Republica Moldova, pierderea în trei ani de 21 de vieți omenești este mult prea mult. Înțeleg că la cele 85 de pasaje, înzestrarea cu mijloace tehnice nu corespund cu cerințele stabilite”, a declarat Iurie Leancă.

Premierul a solicitat ministrului Transportului și Infrastructurii Drumurilor să întreprindă măsurile necesare pentru a soluționa această problemă.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente