Societatea civilă este îngrijorată privind situația din regiunea transnistriană

Societatea civilă este îngrijorată privind situația din regiunea transnistriană
Foto: Reprezentanții societății civile și-au prezentat poziția lor față de evenimentele din partea stângă a Nistrului în cadrul unei conferințe de presă.

Reprezentanții societății civile și-au prezentat poziția lor față de evenimentele din partea stângă a Nistrului în cadrul unei conferințe de presă.

Conform documentului semnat de mai multe persoane fizice și ONG -uri, printre care fiind și Asociația pentru Democrație Participativa, Asociația pentru Politică Externă „regimul din raioanele de Est a Republicii Moldova este un instrument de exercitare a controlului din partea Rusiei asupra comportamentului și destinului Republicii Moldova. Cert e că Federația Rusă nu dorește ca Moldova să se consolideze în calitate de stat de drept, democratic în baza unui parteneriat oferit de UE. În pofida comportamentului iresponsabil la 30 mai s-a reușit totuși, instituirea Guvernului, au fost finalizate și negocierile privind Acordurile și urmează să se consolideze situație pe plan extern.”

Totodată, în document se mai menționează că evenimentele din stânga Nistrului sunt o provocare din partea Federație Ruse pentru a fi stopat cursul european.

Semnatarii au specificat că declarația nu este una antirusească, dar se adresează autorităților moldovenești pentru a senzibiliza opinia publică.
Reamintim că reacția societății civile este un răspuns la evenimentele din ultima perioadă din partea stângă a Nistrului, ultimul din ele fiind semnarea unui decret de către liderul transnistrean, Evgheni Șevciuk privind stabilirea frontierei de stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente