Companie olandeză mințită de un ucrainean în RM

978_MAIB_LOGO
Foto: Dezvăluiri noi despre atacul raider asupra Moldova Agroindbank din partea CG Venture B. V. PC: logos.press.md

Compania olandeză CG Venture B.V. solicită acțiuni imediate din partea autorităților moldovenești privind cazul de atac raider recent asupra Moldova-Agroindbank S.A. (MAIB).

La începutul lunii aprilie 2013,în doar o singură zi, de către o judecătorie din capitală a fost emisă în mod ilegal ordonanţa judecătorească la cererea unei companii din Moldova, fondată cu capital minim în decembrie 2012 de către un cetăţean ucrainean, privind încasarea de la compania olandeză CG Venture B.V. a unei pretinse datorii de mai mult de 3 milioane de euro se anunță în cadrul unui comunicat.

Pe 15 aprilie 2013 sus-menţionata ordonanţă judecătorească ilegală a fost ilegal transmisă spre executare, procedură în cadrul căreia:

– pe 23 aprilie 2013 un pachet de acţiuni în mărime de 4.99% deţinut anterior de CG Venture B.V. în capitalul MAIB a fost ilegal transferat în posesie reală registratorului REGISTRU-CORECT de către executorul judecătoresc;

– în ziua următoare în baza actelor ilegale menționate – ordonanţei judecătoreşti şi ordonanţei executorului de transfer al acţiunilor în posesie reala registratorului – acţiunile deținute anterior de CG Venture B.V. au fost vândute la două companii nerezidente (Dilnoro Group SIA (Letonia) şi Ostryn Business Limited (Marea Britanie), ale căror conturi de acțiuni la MAIB  fuseseră blocate cu mai mult de o lună înainte de data tranzacţiei din 24 aprilie 2013, în bază unei hotărîri a Comisiei Naţionale a Pieții  Financiare la cererea MAIB.

Acest al treilea atac asupra pachetului nostru de acțiuni la MAIB este mai grav decât atacurile precedente. Ilegalitățile la care s-a recurs pentru preluarea pachetului nostru de acțiuni ar putea genera consecințe periculoase pentru MAIB și pentru intreaga RM,” a declarat Dl Jordan ErzenPresedintele CG Venture B. V.

Atacul raider asupra acționarilor MAIB a fost semnalat de președintele BERD, Suma Chakrabarti, pe 18 aprilie current, printr-o scrisoare adresată președintelui RM, Nicolae Timofti, și premierului de atunci, Vlad Filat.

CG Venture B. V deținea 4.99 % din acțiunile MAIB.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente