BAC 2013: Bilanțul zilei – au fost anulate 204 lucrări din 67 de centre

Foto: Lucrările elevilor care au fost prinși fraudând examenul au fost anulate PC: observatorulbuzoian.ro

Astăzi, 14 iunie a avut loc cel de al treilea examen de bacalaureat, din sesiunea 2013, la discplina de profil – matematica în cazul celor de la real și istoria românilor și universală pentru cei de la profilul umanist.

Reamintim că itemii testului au apărut pe internet la o oră de la începerea examenului.

„Au fost intregistrate cazuri concrete de fotografierea testelor în timpul examenului ceea ce confirmă că testele au ajuns în exterior anume din centrele de bacalaureat. Aceste cazuri au fost surprinse de camerele de luat vederi, ceea ce demonstrează eficiența sistemului video. Persoanele vinovate vor fi sancționate”, a declarat în cadrul unui briefing de presî directorul Agenției de Asigurare a Calității, Anatol Topal.

„Facem apel către toți candidații să se abțină de la orice încercări de copiere în special cele care le pun sănătatea în pericol și să mizeze pe cunoștițele proprii”, a adăugat Anatol Topală

Anatol Topal, a mai menționat că vor face publice imagini concrete de la BAC doar după finalizarea consultărilor cu Centru Național de protecția datelor cu caracter personal dacă pot să difuza aceste videouri.

În total, de la începutul sesiunii 558 elevi au fost acuzați de fraudarea examenului, iar 14 președinți ai centrelor de BAC au fost sancționați.

La data de 18 iunie curent, absolvenții liceului vor susține ultimul examen la disciplina la solicitare.

Pe 21 iunie, candidaţii alolingvi la BAC vor susţine ultima probă la limba maternă – limba ucraineană, bulgară și găgăuză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente