În urma ploii de ieri, 27 de localități au rămas fără energie electrică

Foto: realitatea.net

Ploile de ieri, 12 iunie, au dus la deconectarea energiei electrice din 27 localităţi, a 7 raioane: Căuşeni, Anenii Noi, Hînceşti, Orhei, Cahul, Taraclia, Făleşti şi UTA Găgăuzia.

Echipele specializate au reconectat consumatorii, în dimineaţa zilei de azi, 13 iunie, rămănînd deconectată parţial de la energia electrică, o localitate din raionul Cahul.

Ploile cu vînt, au dus la smulgerea şi deteriorarea a 1500 m.p. peliculă, de pe trei sere din satul Coropceni, raionul Teleneşti. În localitatea Marinici, raionul Nisporeni, ploile au inundat două beciuri din gospodării particulare. Salvatorii au intervenit şi apa a fost pompată, situaţia fiind remediată.

Tot de intervenţia salvatorilor, a fost nevoie în apropiere de satul Glinjeni, raionul Făleşti. Acolo, în apropierea unui iaz, se odihneau 12 persoane, dintre care 5 minori. În urma ploii, cele două maşini cu care veniseră, nu se puteau deplasa. La faţa locului, au intervenit salvatorii Detaşamentului căutare-salvare numărul 2, cu două autospeciale. Automobilele au fost tractate, persoanele fiind în afara oricărui pericol.

Ploi cu grindină, au fost înregistrate în şase localităţi din raionul Rîşcani: Slobozia-Recea, Recea, Sverdiac, Hiliuţi şi Pîrjota, două localităţi din raioanele Ungheni: Petreşti şi Valea Morilor şi în oraşul Nisporeni. Suprafeţele de culturi afectate urmează să fie estimate de către Comisiile pentri situaţii excepţionale locale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente