(video) Drapelul amplasat sub Arcul de Triumf a căzut din cauza vîntului puternic

Foto: Dorin Chirtoacă la inaugurarea drapelul din interiorul Arcului la 27 aprilie PC: protv.md

Drapelul amplasat în interiorul Arcului de Triumf nu a fost furat, cum s-a speculat anterior, dar a fost luat de rafalele de vînt.

Inspectoratul de Poliţie Buiucani al Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău a stabilit că drapelul din Arcul de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale nu a fost scos intenţionat, ci a fost rupt de vînt, după care a fost ridicat de pe trotuar de un necunoscut, ne informează Inspectoratul General de Poliție.

Din imaginile camerelor de supraveghere din centrul Capitalei se observă cum la 6 iunie ora 04:26 tricolorul cade, luat de rafalele de vînt, iar la ora 05.23 min, un necunoscut trece pe alături şi îl ridică de pe trotuar. După care tânărul s-a deplasat spre strada Bănulescu Bodoni cu drapelul în mână.

În prezent sunt demarate acţiuni de identificare a persoanei. Cei care l-au recunoscut sunt rugaţi să telefoneze la Serviciul specializat 902, iar necunoscutului i se recomandă să se prezinte la poliţie și să întoarcă drapelul la cea mai apropiată secție de poliție.

Reamintim că drapelul a fost arborat pe 27 aprilie, atunci când este sărbătorită Ziua drapelului național al Republicii Moldova. Acesta a fost instalat de către Primăria Chișinău și a costat două mii de lei. Drapelul avea patru metri înălțime și doi metri înălțime. Dispariția acestuia a fost sesizată de către edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă care a și alertat forțele de ordine pentru a investiga cazul.

Similitudine sau nu, dar un drapel tricolor este amplasat și în interiorul Arcului de Triumf de la București.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=08b6wgPKdo0]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente