Șorții scurți permiși pentru conducătorii de trenuri din Suedia

arriva
Foto: Căldura a impus conducătorii trenurilor suedeze să poarte fuste. Colaj: #diez.md

Un grup de conducători de tren ai companiei suedeze Arriva care au început a purta fuste în semn de protest impotriva. Interdicțiile angajatorului de a purta pantaloni scurți la serviciu acum nu mai este valabilă.

Interzicerea de a purta îmbrăcăminte comodă pentru perioada estivală a generat proteste. Zeci de șoferi ai liniei Roslasbanan din nordul capitalei suedeze au purtat fuste pe parcursul ultimilor două săptămâni.

Fenomenul a luat amploare și a fost mediatizat rapid. BBC, upi.com, thelocal.se (1, 2) sunt câteva din instituțiile media care au „promovat” protestul.

Purtatul fustelor de către bărbați a deranjat mai mult decât purtatul șorților. Acest fenomen nu putea fi oprit, așa cum nu era interzis în dress code.  Mai târziu, s-a aflat că șorții vor deveni valabili pentru întreaga vară.

Reprezentatntul Arriva a declarat că dacă mecanicii vor dori să poarte îmbrăcăminte femenină- pot să o facă. Aceștia au decis ă se folosească de moment și să poarte ceea ce, de obicei, poarte colegele lor- fustele. Motivul este temperatura din cabine ajunge și la 35 de grade Celsius. Acest lucru nu ar trebui să deranjeze pasagerii pentru că ei se află mult prea departe de locomotivă și nu văd conducătorii.

Compania BBC remarcă faptul straniu și interesant: „portul fustei a generat un fenomen național și a fost susținut de companiile feroviare”.

Taguri: ##diez#suedia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente