Trebuie să se înțeleagă ce înseamnă „integrare europeană”

cehialeancaintegrae
Foto: Avem nevoie sau nu de mai multe reforme pro-europene?

Oficialii din Republica Moldova constată că nu este suficientă comunicare despre „integrarea europeană”. Prim-minstrul RM și Ambasadorul Cehiei în Moldova nu văd diferit soluționarea acestei probleme.

Într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, Ambasadorul Cehiei la Chișinău, Jaromír Kvapil, a declarat că Moldova trebuie să decidă dacă vrea sau nu să fie parte a Uniunii Europene. De asemenea, Ambasadorul a accentuat că pentru aceasta este nevoie de implementarea „multor reforme”.

Prim-minstrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, cu referire la ultimul sondaj de opinie a declarat că nu este suficientă comunicare. Frica primordială a cetățenilor din Republica Moldova- sărăcia, corupția poate fi soluționată în procesul de integrare europeană.

Potrivit noului Prim-ministru, „Integrarea europeană nu înseamnă doar regim liberalizat de vize. Integrarea europeană înseamnă crearea unor astfel de sisteme, unor astfel de instituţii, care vor lupta eficient cu corupţia, care vor asigura o funcţionalitate a instituţiilor statului şi interesul primar al cărora va fi să servească cetăţeanul, va însemna birocraţie care presează servicii calitative cetăţeanului, va însemna crearea unui mediu propice pentru atragerea investiţiilor în Republica Moldova şi aceasta înseamnă locuri de muncă suplimentare bine plătite, aceasta înseamnă o educaţie calitativă, aceasta înseamnă să facem din Republica Moldova un stat funcţional.”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente