”Cat cafe” ajunge și la Paris!

cat cafe
Foto: Prima cafenea de tip ”cat cafe” s-a deschis la Vienna, Austria. PC: jumijumi.com

La Paris se va deschide primul bar cu pisici. Inițiatoarea proiectului este franțuzoaica Margaux Gandelon, iar drept inspirație i-a servit rețeaua de cafenele nipone ”Neko” (neko – în japoneză înseamnă ”pisică”).

Un local neobișnuit va apărea în curând în controversatul cartier din Paris – Marais, care este cunoscut pentru locurile lui ciudate. Conform statisticilor, 72% dintre francezi iubesc pisicile, dar numai 24% din populația îți permit să aibă acasă un patruped blănos; nemaivorbind de mediul urba, unde procentajul proprietarilor de pisici este de 11%. Scopul ”Cat cafe” este foarte simplu – acesta oferă șansa pentru cei care iubesc pisicile să petreacă plăcut timpul în compania lor.

Când oamenii au aflat că Margaux vrea să deschidă un asemenea local, ea imediat a primit sute de întrebări în legătură cu igiena localului și întreținerea animalelor. Pisicile vor fi probabil zece la număr. Cafeneaua va fi echipată conform standardelor sanitare și veterinare. Fiecare lucrător va avea în supravegherea sa două sau trei pisici. În fiecare săptămână ei vor avea grijă de curățenia discipolilor. Bucătăria va fi închisă pentru pisici. Ele vor avea o zonă destinată doar lor. În cazul în care, instituția se va închide, ele vor fi lăsate în mâini bune. Deschiderea localului se așteaptă în luna august curent. Cafeneaua va lucra în regim obișnuit toată săptămâna.

Prima cafenea de tip ”cat cafe” s-a deschis la Vienna, Austria.

Sursa: korrespondent.net

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente