Moldova se pregătește pentru Expo-2015 de la Milano

Foto: Pe 9 iunie Moldova își va alege pavilionul care o va reprezenta la Expo-2015 de la Milano PC moldexpo.md

În perioada 7 – 9 iunie 2013, la Moldexpo, este organizată o expoziţie a proiectelor conceptuale de arhitectură şi design pentru Pavilionul Republicii Moldova.

Expoziţia Mondială se va desfăşura din 1 mai pînă în 31 octombrie 2015, la Milano, Italia. Moldova va participa la Expo-2015 cu un pavilion separat, construit cu forţe proprii pe un teren aferent de pe teritoriul destinat expoziţiei.

Pentru realizarea proiectului, Moldexpo a lansat în luna martie 2013 un concurs în scopul selectării celui mai bun, interesant şi original concept de prezentare a Republicii Moldova la Expoziţia Mondială “World Expo-2015”, Milano, Italia. La prima etapă a concursului public de creaţie s-au înscris 35 de participanți.

Comisia de concurs a desemnat 12 proiecte pentru cea de-a doua etapă a concursului, care presupune desfăşurarea, în perioada 7 – 9 iunie 2013, la “Moldexpo” (pavilionul nr.2) a unei expoziţii de prezentare a acestor proiecte, sub forma unor machete. Proiectul cîştigător va fi anunţat pe 9 iunie 2013.

Expoziţia Mondială “World Expo” este unul dintre cele mai mari evenimente din lume cu impact economic, social şi cultural, de rând cu FIFA World Cup şi Jocurile Olimpice.

Expoziţiile mondiale se desfăşoară la un interval de cinci ani şi durează, de regulă, şase luni. Multe dintre construcţiile expoziţiilor mondiale de-a lungul anilor au devenit simboluri ale oraşelor care le-au găzduit, cum ar fi: Turnul Eiffel (Paris), Atomium (Bruxelles), Space Needle (Seatle), Biosfera (Montreal), Oceanariumul din Lisabona, unul dintre cele mai mari acvarii din lume, Podul Vasco da Gama (Lisabona), cel mai lung pod din Europa.

Pentru Republica Moldova, participarea la Expo-2015 va fi a treia experienţă de acest gen, primele două fiind la ediţiile anului 2000 de la Hanover, Germania şi din 2010, Shanghai, Republica Populară Chineză. Republica Moldova va valorifica la Expo-2015 oportunitatea de a se promova pe plan global drept o ţară cu potenţial real în producerea bunurilor alimentare ecologice.

Pentru a accesa întreaga galerie a proiectelor intrate în concurs, accesaţi link-ul.

milan1 milan2 milan3 milan4

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente