Germania nu mai acordă cetățenie dublă cetățenilor non-UE

greek-officials-said-chancellor-angela-merkel-had-suggested-greece-could-hold-a-referendum-on-the-euro-when-it-votes-in-national-elections-next-month
Foto: Merkel adună voturi pentru următoarele alegeri. PC: starmedia.com

Guvernul german a respins miercuri proiectul de lege care ar fi permis acordarea dublei cetăţenii imigranţilor din afara UE. Acest lucru ar determina incomodități pentru muncitorii calificați care vin să suplinească locurile libere de muncă.

Potrivit  Agerpres, Guvernul german nu mai este de acord să ofere dublă cetățenie decât cetățenilor Uniunii Europene și Elveției.

Respingerea proiectului de lege a creat contradicții în legislativul german.
Partidul Conservator al lui Merkel consideră că soluţia pentru a rezolva problema deficitului de forţă de muncă este reducerea obstacolelor ce îngreunează venirea imigranţilor în Germania şi integrarea lor mai eficientă, nu acordarea cetăţeniei germane.
În plus, ei avertizează asupra riscului creării unor societăţi paralele şi faptul că Turcia poate obţine o influenţă prea mare în politica internă germană.
În contextul în care această iniţiativă are implicaţii în special asupra comunităţii turce, care în Germania este foarte numeroasă, opoziţia de stânga a acuzat-o pe Angela Merkel că îmbrăţişează idei rasiste pentru a câştiga puncte la alegerile legislative din luna septembrie.
În contextul creat, procedura de obținere a cetățeniei germane pentru moldoveni nu diferă de procedura pentru români. Aceasta nu se va modifica.  Cetățenia germană poate fi obținută atât prin naturalizarenaștere sau căsătorie. În cazul renunțării cetățniei Republicii Moldova în favoarea celei a Germaniei este recomandat să nu călătoriți înafara țării în perioada dată.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente