PCRM va contesta la CC Acordul de constituire a Coaliției Pro-Europene

voronin
Foto: Vladimir Voronin este împotriva Coaliției Pro-Europene. PC tribuna.md

Comuniștii intenționează să depună o sesizare la Curtea Constituțională privind Acordul de constituire a noii coaliții. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către președintele PCRM, Vladimir Voronin.

După parerea liderului comunist, această coaliție va dura şi mai puțin ca Alianța pentru Integrare Europeană; iar, cu această componență a Parlamentului, lucrurile nu se se mișcă înainte, şi țara nu progresează.

„O să analizăm acest acord din toate punctele de vedere. În primul rând vom vedea dacă este respectată Constituția. Este evident că nu este respectată, pentru că ei în loc să vorbească de ce să facă bine pentru țară, ei vorbesc despre funcții și împuternicirile lor. Ce înseamnă o coaliție formată în spatele deciziei alegătorilor, rezultatelor alegătorilor și care este mai presus decât Parlamentul, decât noi toți ? Acum toată puterea este concentrată în mâinile noii coaliţii, pe care aţi pus-o deasupra legii şi oricărei morale. Aceasta este o uzurpare a puterii în stat și pregătim documentele pentru a ataca formărea acesteia, dar poate o să ne adresăm în primul rând la Procuratura Generală”, a precizat  Voronin.

Amintim că Acordul de constituirea a Coaliției Pro-Europene a fost semnat la data de 30 mai de către PLDM, PDM și grupul reformatorilor în frunte cu Ion Hadârcă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente