Nicu Popescu și-a lansat cartea la Chișinău

img_6924
Foto: Lansarea cărții ,,Politica externă a Uniunii Europene și conflictele post-sovietice”. Sesiune de autografe. PC #diez.md.

Miercuri, 5 iunie, Nicu Popescu şi-a lansat la Chişinău cartea: “Politica externă a Uniunii Europene și conflictele post-sovietice”. Evenimentul s-a desfășurat la Librăria din Centru.

În cadrul evenimentului de lansare, au fost prezenți Igor Corman, președintele Parlamentului, ex-premierul Vlad Filat, șeful delegației Uniunii Europene, Dirk Schuebel, dar și mulți alți jurnaliști și analiști politici interesați de relația Moldovei cu UE și politica externă a acesteia.

Atmosfera distinsă i-a făcut pe oaspeți să vorbească despre relația lor cu Nicu Popescu, să-și  aducă aminte cum s-au cunoscut și ce-au învățat unii de la alții, și totodată au mulțumit pentru aportul autorului de a aduce Moldova mai aproape de UE.

Vlad Filat și-a amintit de eforturile comune depuse împreună cu autorul cărții pentru a convinge Europa să acorde atenție și încredere Moldovei, “Nicu a avut o misiune deloc ușoară; nu este o cercetare teoretică, dar este muncă pe teren și nu doar călătorind, dar comunicând și cercetând. Eu cred că această carte este una utilă pentru cei ce se ocupă de soluționarea acestui conflict și despre abordarea sa”, specifică ex-premierul.

Igor Corman a mărturisit faptul că are un sentiment de mândrie cu privire la luciditatea și obiectivitatea abordării acestui conflict, menționând că “cu părere de rău nu cunoaștem care sunt mecanismele de integrare europeană, iar în carte vom găsi multe răspunsuri ce ne vor ajuta să înțelegem cum trebuie să ne transformăm ca să devenim de-ai lor.”

Dirk Shubbel a vorbit depre conflictul transnistrean și relația cu UE, subliniind că: “cartea este destul de critică la adresa Uniunii Europene, dar este o reflectare obiectivă, operă este foarte interesantă pentru noi dar și pentru viitori liderii, care vor dori să afle mai multe detalii depre evenimentele legate de Transnistria.”

La finalul lansării, autorul a povestit despre peripețiile acestuia în timpul vizitelor de documentare în Georgia și în celelalte țări care încă mai au conflicte înghețate.

Vlad Filat a vorbit despre relația cu autorul cărții. PS #diez.md
Vlad Filat a vorbit despre relația cu autorul cărții. PS #diez.md
Invitații si-au expus criticile vizavi de opera lui Nicu Popescu. PC #diez.md
Invitații si-au expus criticile vizavi de opera lui Nicu Popescu. PC #diez.md
,,Politica externă a Uniunii Europene și conflictele post-sovietice” de Nicu Popescu. PC #diez.md
,,Politica externă a Uniunii Europene și conflictele post-sovietice” de Nicu Popescu. PC #diez.md

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente