Opiniile vizavi de simbolica comunistă sunt împărțite

simbol
Foto: Valentina Sturza, președintele Asociației Foștilor Deportați și Deținuți, își exprimă nemulțumirea față de decizia Curții. PC privesc.eu.

Artur Reșetnicov, unul din deputații care au depus această sesizare își exprimă mulțumirea față de hotărârea luată de CC, specificând că: “vreau să exprim speranța că decizia CC a readus Moldova pe făgașul unui stat de drept democratic, doarece acestă lege presupune abuz și uzurpare a puterii în stat. Sperăm că ziua de azi să readucă speranța cetățenilor în faptul că după 4 ani de guvernare liberală, poporul își poate hotărâ soarta pe viitor”.

Această decizie l-a bucurat și pe comunistul Sergiu Sârbu, care afirmă că nu a venit să suțină nici  un partid politic: “am venit să apăr supremația legii. Noi azi nu am examinat o lege de ordin istoric, dar probleme strict de drept, în acest context este o decizie corectă.” De asemenea, acesta a menționat că Parlamntul trebuie să ia alte măsuri de ajutorare față de cei care au suferit de pe urma cumunismului.

Valentina Sturza, președintele Asociației Foștilor Deportați și Deținuți politici din Moldova, a declarat: “noi, deportații, în continuare vom lupta pentru lichidarea simbolurilor comuniste, pentru că noi am suferit din cauza regimului. Am suferit atât de mult că nimic nu ne oprește”. Aceasta mai menționează că decizia a fost o surpriză și nu că s-a așteptat la aşa ceva din partea Curții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente