Doi moldoveni și doi georgieni au trecut înot Prutul pentru a ajunge în UE

20110809132422
Foto: Reținuți pe malurile Prutului. PC border.gov.md

În data de 4 iunie, polițiștii de frontieră din Galați au depistat și reținut doi cetățeni din R.Moldova care au trecut râul Prut înot, cu intenția de a se deplasa în Italia.

Persoanele nu deţineau documente de identitate, însă din cercetările şi verificările efectuate împreună cu autorităţile din Moldova, poliţiştii de frontieră români au stabilit faptul că persoanele sunt doi tineri cu vârsta de 24 şi de 22 de ani, ambii cetăţeni R.Moldova, care au trecut râul Prut prin înot, cu intenţia de a se deplasa în Italia pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Totodată, poliţiştii de frontieră români au depistat şi reţinut, astăzi, doi cetăţeni georgieni care au trecut înot râul Prut cu intenţia de a ajunge într-o ţară din UE. Bărbaţii nu aveau asupra lor documente de identitate şi nu vorbeau româneşte. În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni georgieni şi au declarat că au trecut râul Prut înot cu intenţia de a se deplasa într-o ţară de pe teritoriul Uniunii Europene şi a-şi gasi un loc de muncă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală persoanelor în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare pe teritoriul României, prin trecerea ilegală a frontierei de stat şi le-au predat autorităţilor moldoveneşti.

Taguri: ##diez#UE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente