Aeroportul cu cea mai dinamică dezvoltare din ţările CSI se află la Chișinău

Foto: Aeroportul din Chișinău a deservit în anul 2012 peste un milion de pasageri PC: booking.md

Aeroportului Internaţional Chişinău pentru al şaselea an consecutiv este desemnat ca fiind “Aeroportul cu cea mai dinamică dezvoltare din ţările CSI” cu traficul de pasageri de pînă la 1,5 mln per an.

Acordarea acestei distincţii reprezintă o recunoaştere a eforturilor şi rezultatelor obţinute de către Aeroportul Chişinău pe parcursul perioadei de gestionare 2012. În anul 2012, numărul pasagerilor deserviţi a constituit 1.220.496 ceea ce este cu 16,67% mai mult decît în anul precedent. Aceasta este o cifră record în istoria Aeroportului Chişinău. Semnarea Acordului de aderare a Republicii Moldova la Spaţiul Unic European Aerian (ECAA) a dus la modificarea orarului de zboruri pentru sezonul estival, numărul frecvenţelor săptămînale majorîndu-se cu 28 de rute. Ca rezultat al liberalizării serviciilor aeriene este lansarea a trei destinaţii noi spre Italia: Veneţia, Milano, Bologna. Frecvenţa zborurilor spre toate destinaţiile italiene este de 290 zboruri pe lună (în anul 2011 fiind de 120), iar numărul de pasageri s-a majorat de 2,25 ori.

Cupa a fost înmînată echipei Aeroportului Internaţional Chişinău la 28 mai 2013, în oraşul Moscova, în cadrul concursului organizat de Asociaţia “Aeroport” a ţărilor CSI.

Asociaţia “Aeroport” este o organizaţie non-profit, care a fost înfiinţată pentru coordonarea activităţilor membrilor săi, în scopul extinderii oportunităţilor de afaceri, reprezentarea şi protejarea intereselor acestora. Din 1 noiembrie 2012, numărul Asociaţilor este de 240 de organizaţii din 21 de ţări, inclusiv aeroporturi ale Federaţiei Ruse ca “Domodedovo” (Moscova), “Pulkovo” (St. Petersburg), “Koltsovo” (Ekaterinburg), “Emelyanovo” (Krasnoyarsk), “Tolmachevo” (Novosibirsk), precum şi cel mai mare aeroport din Ucraina “Borispol” (Kiev).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente