TOP cele mai prestigioase universități din Marea Britanie

cambridge_2352138b
Foto: Pentru trei ani consecutivi, Universitatea din Cambridge și-a păstrat locul în topul realizat de publicația ”The Guardian”. PC: ALAMY

Publicația ”The Guardian” face, în ficare an, topul celor mai bune universități din Anglia. Vezi mai jos clasamentul și cum au evoluat lucruri din anii precedenți.

Liderul clasamentului și în acest an rămâne Universitatea din Cambridge, deja pentru al treilea an consecutiv. Universitatea din Oxford și London School of Economics (LSE) au ocupat pozițiile doi și trei. Ele rămân neschimbate din 2013.

Universitatea St Andrews din Scoția, rămâne pe locul patru, în timp ce UCL (University College London) și Universitatea Durham s-au plasat pe locul cinci și șase. Bath University urcă două locuri până la numărul șapte.

Cea mai impresionantă creștere este cea a Universității Surrey. Aceasta întrece Imperial College și Warwickul, de pe a noua și respectiv a zecea poziție, pentru a ocupa locul 8. În legătură cu asta, Richard Adams spune: ”Poziționarea Surrey deasupra celor de la Imperial College și Universitatea Warwick, este un efort remarcabil pentru o instituție ale cărei origini încep acum 120 de ani de la un Institutul Politehnic Battersea. Aproximativ 56% din studenți sunt femei, în timp ce mai mult de 90% din solicitanți vin din școli publice.”

În topul ”The Guardian” de asemenea se numără și alte creșteri substanțiale. De la instituțiile Sf. Marcu și Sf. Ioan, care au dispărut de pe listă anul trecut și sunt acum în lista celor 101 de instituții. Universitatea Northampton s-a ridicat la poziția 47 de la 86.

Toată informația a fost adunată de Intelligent Metrix, o instituție specializată în consultanță. Cercetarea a avut la bază informația colectată de Higher Education Statistics Agency (HESA) și National Student Survey, publlicată de Higher Education Funding Council for England (Hefce). Dacă vrei să vezi întreg clasamentul fă click aici.

Sursa: guardian.co.uk

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente