Astăzi a fost dat startul sesiunii de BAC 2013

Foto: Primul examen din sesiunea Bacalaureat 2013 are loc în aceste momente PC: realitatea.net

Astăzi, 4 iunie, în jur de 5000 de candidaţi din mediul alolingv vor susţine primul examen din sesiunea BAC 2013, cel de limbă şi literatură română.

În scopul prevenirii şi combaterii corupţiei de la Bacalaureat, elevii sunt supravegheați de camere video pe toata perioada examenului.  Aceștia sun așezați în bănci în ordine alfabetică și au dreptul să ia cu sine în sala de examinare doar buletinul, un pix și o sticlă de apă. Pentru a rezolva testul de la examen, elevii au la dispoziție 3 ore.

Cu ocazia susținerii primului examen din această sesiune, ministrul Educației, Maia Sandu, a adresat tuturor candidaților ce susțin examaneul de BAC, un mesaj de susținere ce îl puteți citi mai jos.

Dragi candidaţi!

Cred că nu voi greși dacă voi afirma că, în ultimele luni, cea mai importantă preocupare pe care aţi avut-o a fost pregătirea pentru examenele de bacalaureat.

Acum, înainte de începerea examenelor, vreau să vă spun următoarele:

Noi avem încredere în voi!

Sîntem siguri că veţi trece de bacalaureat cu capul sus şi cu inima împăcată pentru faptul că aţi susţinut un prim examen de maturitate într-un mod demn şi transparent.

Cei care nu vor obţine notele pe care şi le doresc trebuie să înţeleagă: un eşec academic este o lecţie de viaţă. Adesea, cele mai frumoase reuşite se datorează anume lecţiilor învăţate în situaţii dificile. Prin efort şi motivaţie, veţi deveni mai pregătiţi pentru alte încercări şi veţi căpăta abilităţile necesare pentru a avea succes în viaţă.

Ştim că aţi avut parte de tot sprijinul necesar: aţi exersat la pretestare, aţi vizionat cursurile interactive de la televiziune, aţi fost la Ziua uşilor deschise în centrele de BAC. Acum, concentraţi-vă şi încercaţi să daţi tot ce aveţi mai bun. Sîntem siguri că veţi reuşi!

Vă dorim mult succes!

Reamintim că Ministrul Educației a decis să instaleze în toate cele 103 centre de BAC camere video în sălile de examene în scopul prevenirii şi combaterii corupţiei de la BAC. În acest an, 28500 de elevi vor susţine bacalaureatul. Pentru cele 1.200 de camere necesare, Ministerul Educaţiei a plătit 7,3 milioane de lei. În total, se vor cheltui 13 milioane de lei, acesta fiind cel mai scump bacalaureat de până acum.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente