A vrut să ajungă în UE cu o viză Schengen falsă

frontiera
Foto: Un moldovean a fost retinut după ce a prezentat la vamă o viză falsă PC: aradon.ro

Polițiștii de frontieră, din cadrul Secției control de frontieră Chișinău-Aeroport, au depistat un cetățean moldovean care intenționa să plece peste hotare după ce și-a aplicat ilegal în pașaport viză Schengen.

La data de 31 mai, în jurul orei 11.40, în fluxul de pasageri ai cursei aeriene Chișinău-Milan a fost identificat un bărbat, care a încercat să ducă în eroare poliţiştii de frontieră, pentru a ajunge în una dintre țările europene. Cu ocazia efectuării formalităților specifice, polițistul de frontieră de serviciu a observat că viza Schengen aplicată în pașaport are semne vădite de falsificare. Ulterior, fiind demarate cercetările, asupra documentului prezentat, s-a constatat că și două ștampile de trafic, aparținând autorității de frontieră ucrainești, sunt contrafăcute.

Bărbatul a declarat că a obținut viza de călătorie, în schimbul sumei de 150 euro, prin intermediul unei persoane a carei identitate nu o cunoaște, cu scopul de a efectua deplasări în UE. Cu privire la ștampilele aplicate, acesta susținea că personal a solicitat să-i fie aplicate ștampilele, fapt însă neconfirmat de autoritățile din Ucraina.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit moldoveanului actele de reținere pentru uz de fals în documente și mărturii false, ca apoi să fie transmis organului de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Sursa: Poliía de frontieră

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente