În acest weekend ne odihnim activ

935054_178706498961280_1221792010_n
Foto: Copaci îmbrăcați, ii brodate și master-class-uri de carnaval sunt doar câteva din posibilitățile de a te odihni activ sâmbăta și duminica. PC: Facebook

Acest sfârșit de săptămână la început de vară #diez îți propune să îl petreci activ. Prin odihna activă se înțelege orice alt fel de activitate plăcută și recreatică, dar care diferă de munca profesională.

Deosebit de valoroase, în special pentru persoanele care desfășoară o activitate predominant-intelectuală și sedentară, sunt formele de odihnă activă care dau corpului prilejul să beneficieze de acțiunea combinată a mișcării și aerului curat. Din acest motiv, #diez îți propune câteva posibilități de a petrece activ timpul liber.

 # Un offline mare și împletit

Toți sunt așteptați în Parcul „Valea Trandafirilor” de la 11:00 la 18:00. Fiecare este așteptat cu ațe, croșete și andrele pentru a confecționa îmbrăcăminte veselă pentrui copaci. La ora 11:00 va avea loc un iarmaroc al meșterilor hand-made. La ora 15:00 va avea loc master-clas-urile.

Off-line-ul va avea loc pe iarbă verde, așa că nu uita să iai cu tine totul necesar pentru a face, paralel, și un picnic.

# Parada Mireselor

Nu contează dacă ești căsătorită sau planifici abia să te căsătorești, mai ai o ocazie de a te simți mireasă. Îmbracă alba rochie și vină în scuatul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”  și participă la „Parada Mireselor”.

# O seară de poezie: Veni. Vidi. Spune!

Vină, învață o poezie care îți place mai mult și spune-o în orice limbă dorești. O seară de poezie internațională va avea loc în această sâmbătă, 8 iunie, în incinta Bibliotecii Naţionale pentru Copii “Ion Creangă”, Filiala nr.2 (Langa „Licurici”) – str. 31 august nr. 121. evenimentul este cu începere la ora 17:00.

# Să brodăm o ie!

După ce am confecționat haine pentru copacii din Parcul „Valea Trandafirilor”, să brodăm o ie. La cea de-a zecea ediție a atelierului de stil, Nata Albot, va broda împreună cu alte meșterițe ale frumosului ia românească. Seara de creație va începe la ora 18:00  ora 18.00 în incinta salonului Serenit’ude la adresa 43, rue Geiler 67000 Strasbourg.

# Teatrul de vară redeschide ușile

Cineva brodează, cineva dansează. Pe scena Teatrului de Vară, de începând cu ora 18:00 vor evolua urmatorii invitați: Vzorov, Biotones, Jenya Solid, GregoryFrost. Printre invitații speciali se număra Carla’s Dreams, DARA și Alla DONȚU.

# 5000 de metri în fugă

Duminica nu mai este pentru somn, duminica este pentru odihnă activă. 5000 de metri vor fi alergați, duminică dimineața în jurul lacului din Parcul „Valea Morilor”. Începând cu ora 10, în această locație vor avea loc alergări, vor fi aruncate telefoanele mobile vechi cât mai departe și vor fi construite piramide din sticle de plastic goale. Intrigat? #diez te așteaptă.

# Master-class de carnaval

Carnavalurile nu mai sunt un subiect străin pentru cei din Republica Moldova, mai cu seamă din Chișinău.  Pe data de 9 iunie, la Teatrul Gaudeamus se vor da lecții despre cum se creează un costum și despre cum se joacă un rol în spectacol. Chiar dacă nu vrei să fii actori, dau un simplu regizor, acest master-class îți vine în întâmpinare și găsește și un rol pentru tine.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente