„Speranța că sunt pe drumul cel bun” promisă de premierul Bulgariei

thumb
Foto: Plamen Oreșanski, noul premier al Bulgariei, nu le promite cetățenilor că se vor îmbogăți până la sfârșitul mandatului său. PC sofiaglobal.com

Plamen Oreșaraski, în cadrul ceremoniei de investire în funția de premier al statului bulgar, a promis cetățenilor „speranța că sunt pe drumul cel bun”. Aceasta în contextul că nu a putut promite îmbogățirea bulgarilor pe parcursul mandatului său.

Plamen Oreşaraski a primit ieri aprobarea parlamentului. „Pentru” au votat cei 120 reprezentanţi ai Partidului Socialist Bulgar şi ai Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi (a minorităţii turce). Cei 97 parlamentari din partidul conservator GERB au votat „împotrivă”, în timp ce reprezentanţii partidului Ataka nu au participat la vot.

Această învestire ar trebui să sfârșească criza politică survenită la 20 februarie, în urma unor proteste sociale de amploare în ceea mai săracă ţară din UE. El a fost propus pentru postul ce îl deține de către Partidul Socialist Bulgar, deşi nu este membru al acestuia.

Boiko Borisov, a spus că ştie cât de greu este să fii premier în cea mai gravă criză politică. „Aţi văzut că unii vecini ai noştri au pierdut miliarde de euro, iar România a fost sancţionată ieri cu 700 milioane de euro. Am spus încă din campania electorală că va fi foarte greu pentru cine va prelua această funcţie şi nu este întâmplător că liderul socialiştilor Serghei Stanişev nu şi-a asumat această răspundere, ci l-a însărcinat pe Oreşarski”, a afirmat fostul premier.

Considerat unul dintre cei mai infuenţi experţi în domeniul finanţelor, acest profesor la Universitatea de Economie Naţională şi Mondială din Sofia este autorul unora dintre cele mai importante reforme în sector, precum introducerea cotei unice de 10% – cea mai mică în Uniunea Europeană.

Sursa: elldor.info

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente