Mini-drone de 60.000 de euro fiecare pentru un prejudiciu de 9,8 mln.

Graffito auf Bahn
Foto: Prejudiciile aduse companiei feroviare de către pictorii grafitti au fost estimate la 9,8 mln. de dolari sau 7,6 mln. de euro. PC spiegel.de

În țara în care nu se glumește cu respectarea vieții private, există totuși probleme ce țin de încălcarea acesteia. Compania feroviară din Germania- Deutsche Bahn (DB) va testa drone aeriene miniaturizate pentru a lupta împotriva vandalismului la bordul trenurilor sale.

Compania feroviară  dorește să testeze elicoptere în miniatura ce pot fi echipate cu camere video pentru a întări supravegherea depourilor în care trenurile sale sunt victime ale atacurilor nocturne ale desenatorilor de graffiti.

Se așteaptă un efect dublu: descurajarea atacatorilor printr-o acoperire mobilă mai vasta decât cu o rețea de camere fixe și, la nevoie, posibilitatea folosirii imaginilor filmate în eventuale acțiuni judiciare drept probe..
Aceasta tehnologie îi va permite de asemenea companiei germane sa ușureze activitatea personalului său de securitate, care este nevoit adeseori să parcurga pe jos distanțe imense pentru a supraveghea locații cu o structură complexă.

Conform producătorului german Microdrones, aparatele au o anvergură de circa un metru și o greutate de 1,2 kg, pot atinge viteza de 54 km/h și sunt capabile sa faca fotografii pe timp de noapte, fiind echipate cu o cameră în infrarosu. Mini-dronele se pot ridica pana la 150 de metri în aer și sunt foarte silențioase. În plus, potrivit legislatiei germane, ele nu au nevoie de permisiune de zbor de la administrația de trafic aerian. Fiecare aparat va costa 60 de mii de euro.

Prejudiciul estimat adus companiei germane este de 7,6 milioane de euro.

Sursa: spiegel.de

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente