Inaugurarea Memorialului consacrat persoanelor decedate de SIDA

Inaugurarea Memorialului consacrat persoanelor decedate de SIDA
Foto: Astăzi, în scuarul Europei din Grădina Publică Ştefan cel Mare a fost inaugurat Memorialul consacrat persoanelor decedate de SIDA. Evenimentul a fost organizat în cadrul campaniei sociale “Caravana Auto Pentru Viaţă 2013″.

Astăzi, în scuarul Europei din Grădina Publică Ştefan cel Mare a fost inaugurat Memorialul consacrat persoanelor decedate de SIDA. Evenimentul a fost organizat în cadrul campaniei sociale “Caravana Auto Pentru Viaţă 2013″.

La inaugurarea monumentului au participat idilul capitalei, Dorin Chirtoacă, coordonatorul rezident al Națiunilor Unite, Nicola Harrington, directorul centrului Pas, Dorel Soltan și ambasadoarea panglicii roșii, Dara.

Primarul capitalei a salutat această inițiativă, mai cu seamă că astfel de monumente au fost inaugurate și în alte orașe ale țării, de asemenea, acesta a afirmat: ,,conștiintizarea consecințelor acestei boli nu poate fi decât un avantaj al unei societăți mature, sănătoase și civilizate.”

Nicola Harrington a menționat faptul că evenimentul este unul important pentru soluționarea disciminării și sigmatizării persoanelor afectate cu virusul HIV, motivând combaterea acesteia. Totodată, aceasta a mai subliniat că drepturile persoanelor infectate cu HIV trebuie să fie respectate conform legislației în vigoare.

De asemenea, a avut aloc un târg cu vânzări din partea companiei Cut Ideea. Profitul din vânzări va fi oferit unor copii orfani, părinții cărora au decedat recent din cauza SIDA.

Memorialul are forma unei bănci montate în totalitate din piuliţe de metal care au infiltrate în ele 1756 de şuruburi, simbolizând numărul persoanelor decedate de SIDA în Republica Moldova,  partea unde sunt infiltrate șuruburile este incomodă, astfel  ne aducem aminte de persoanele care și-au pierdut viața, însă marea parte este fără șuruburi, ceea ce înseamnă că mai există șanse de salvare.

Inaugurarea memorialului consacrat persoanelor decedate de HIV SIDA. PC #diez.md
Inaugurarea memorialului consacrat persoanelor decedate de HIV SIDA. PC #diez.md

 

Ambasadoarea panglicii roșii,Dara. PC #diez.md
Ambasadoarea panglicii roșii,Dara. PC #diez.md

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente