Fiecare al patrulea adult european a folosit vreodată droguri ilegale

20130108pht05241_original
Foto: 73 de substanțe psihoactive noi au apărut pentru prima dată pe piața UE în 2012. PC europa.eu

Cel puțin 85 de milioane de adulți europeni – unul din patru – au folosit droguri ilegale la un moment dat în viață. Directorul Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie, Wolfgang Götz, va prezenta în cadrul comisiei pentru libertăți civile de la Parlamentul European raportul 2013 privind drogurile în UE.

Astăzi, directorul Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie, Wolfgang Götz, va prezenta în cadrul comisiei pentru libertăți civile de la Parlamentul European raportul 2013 privind drogurile în UE. Raportul a fost publicat pe 28 mai și include date din UE, Croația, Turcia și Norvegia.

Raportul arată că a scăzut numărul utilizatorilor noi de heroină și numărul injecțiilor. Folosirea canabisului și a cocainei a scăzut în unele țări, însă apar îngrijorări legate de noile substanțe sintetice psihoactive, legale și ilegale.

77 de milioane de europeni (15-64 de ani) au încercat canabisul la un moment dat în viață, iar 3 milioane îl folosesc în fiecare zi sau aproape în fiecare zi (1% din adulții europeni). De-a lungul Europei, numărul celor care au început un tratament specializat după ce au folosit heroină a scăzut de la 59.000 în 2007 la 41.000 în 2011. 73 de substanțe psihoactive noi au fost semnalizate pentru prima dată pe piața UE în 2012 prin sistemul UE de alertă timpurie.

Sursa: infoeruopa.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente