Femen protestează în faţa musulmanilor

1435046760_

Trei membre ale organizaţiei FEMEN au organizat o demonstraţie în Tunisia. Activistele au protestat împotriva arestării uneia dintre membrele grupului, Amina Tyler.

Trei activiste de la  Femen au protestat astăzi,  în fața Ministerului de Justiție din capitala tunisiană. Protestul lor a fost organizat în semn de susținere a unui membru FEMEN din Tunisia. Reacția agresivă, din partea mulțimii, nu a întârziat să apară. Trio-ul, format dintr-o nemțoaică și două activiste din Franța, a fost dus repede, de poliție, cât mai departe de clădirea ministerului. Acestea aveau scrise pe piept ”Revoluția alăptatului”, au strigat în gura mare ”Eliberare pentru Amina” și ”Revoluția femeilor se apropie”.

Colaj #diez.md
Activista Femen din Tunisia a postat pe facebook poze cu sânii goi și inscripții în limba arabă. Colaj #diez.md

Amina Tyler – una din activistele FEMEN din Tunisia – a fost centrul unui scandal internaut. În luna martie curent, aceasta a postat câteva poze topless pe rețelele de socializare. Aceasta avea scris pe piept în limba arabă: ”Corpul meu îmi aparține și nu este a voastră onoare.” După ce Amina a început să primească tot mai multe amenințări din partea conservatorilor, aceasta a fost ascunsă de familie. Luna trecută, tânăra în vârstă de 19 ani, a vrut să participe la un ultim protest – înainte de a pleca în Franța și de a studia jurnalismul. Ea a fost arestată pe 19 mai, în centrul religios al Kairouan.

Biroul procurorului din Tunisia a anunțat, ulterior, că activistele FEMEN au fost interogate de poliție, iar informația a fost transmisă ambasadelor țărilor din care sunt originare. Consulul francez a vizitat femeile și a declarat că acestea erau în toane bune. Avocații au declarat că ele ar putea fi acuzate de atac asupra moralității sau a ordinii publice, infracțiuni care ar putea să le aducă un an în închisoare.

 

Sursa: guardian.co.uk

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente