Vincent și Bruno – primii tineri însurăței ai Franţei!

vince
Foto: Vince și Bruno la prima conferință de presă. PC: euronews.com

Căsătoria dintre Vincent Aubin și Bruno Boileau este planificată pentru azi – 29 mai curent, nu departe de Montpellier. Aceasta va fi prima căsătorie a unui cuplu de homosexuali în Franţa.

Tinerii Vincent și Bruno au știut din start că ziua lor mare va fi în centrul atenției mass-mediei. “Acest lucru nu este doar despre Vincent și Bruno, este vorba despre egalitatea în fața legii, lucrul pentru care am luptat împreună – dreptul de a spune ”da” indiferent de orientarea pe care o ai”, a spus Vincent.

“Sperăm să avem o familie cât de curând. Este ceea ce ne-am dorit înainte să ne cunoaștem. Această lege ne va permite, de asemenea, să adoptăm copiii, când va veni timpul”, a declarat Bruno, care este dornic să-și întemeieze o familie.

Securitatea va fi asigurată de către Primăria din Montpellier, din cauza demonstranților care sunt gata să protesteze. Noua lege a provocat indignarea unei părţi a societății franceze; duminica trecută, 150.000 de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a protesta împotriva legii. Manifestația, care a început cu un marș pașnic, s-a încheiat cu încăierări violente, iar poliția a făcut și 293 de arestări.

Pe 23 aprilie, în Franța a fost legalizată căsătoria și adopția pentru persoanele LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexuale și Transsexuale). Franța este a 14-a țară din lume care a legalizat căsătoriile de acest gen.

Sursa: euronews.com   

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente