Dacă Marea Britanie renunță la UE, va avea discuții și cu SUA

obama
Foto: Dacă părăsește Uniunea Europeană, Marea britanie va fi impusă să renunțe și la un acord ce i-ar putea aduce mai mult de un miliard de lire sterline pe an. PC deschide.md

Marea Britanie a fost avertizată de autoritățile Statelor Unite ale Americii: „ Dacă renunță la Uniunea Europeană, își vor provoca autoexcluderea dintr-un acord de comerţ liber cu Statele Unite.”

Avertismentul a fost făcut în adresa unor oficiali britanici, în contextul vizitei programate a premierului Marii Britanii, David Cameron, la Washington.

Potrivit The Guardian, „acest parteneriat ar putea aduce doar Marii Britanii 10 miliarde de lire sterline pe an”. Scopul inişiat a vizitei lui Cameron în SUA era promovarea Parteneriatului Transatlantic pentru Cmerţ şi Investiţii.

Negocierile oficiale SUA-UE privind acordul de liber schimb urmează să înceapă în câteva săptămâni, iar sute de angajaţi ai Departamentului de Stat lucrează deja la parteneriat.

SUA nu își dorește reluarea negocierilor MB în cazul în care ea părăsește UE. Acest fapt ar fi prea costisitor ca și timp pentru americani. Până la acest moment, au fost organizate sute de întâlniri pe marginea acestuii subiect.

Administraţia Obama este îngrijorată că incertitudinile referitoare la viitorul Marii Britanii vor complica acceptarea acordului comercial de către Congres.

Potrivit experţilor, eliminarea barierelor comerciale dintre SUA şi UE, în valoare de un miliard de dolari, respectiv patru miliarde de dolari pe an, ar contribui la relansarea economiei occidentale şi a celei mondiale.

Sursa: deschide.md

Taguri: #SUA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente