Mai toți migranții se întorc acasă

reverse-migration
Foto: Tot mai mulți migranți se întorc în țara de origine. PC extremeexperts.com

Centrul de Informație despre vecinătate al UE a publicat un nou studiu conform căruia majoritatea migranților din țările Parteneriatului Estic sunt muncitori temporari. Studiul a fost elaborat la comanda Comisiei Europene.

Muncitorii din străinătate se întorc acasă. La această concluzie au ajuns europenii cu referire la migranții din țările Parteneriatului Estic. Potrivit studiului „ei continuă să aparțină familiilor sale, întorcându-se peste o perioadă în țara de origine”.

Rezultatele studiului vor fi prezentate în cadrul seminarului final al proiectului pe 26 iunie curent, la Bruxelles. El, de asemenea va mai include și bilanțul proiectului bienal „Costurile și beneficiile mobilității forței de muncă între Uniunea Europeană și țările Parteneriatului Estic”, care include 11 studii despre diferite țări (cinci membri ai UE și șase țări ale Parteneriatului Estic).

La seminar vor participa reprezentanți ai țărilor UE și Parteneriatului Estic, devenind o platformă pentru discutarea problemelor legate de migrație.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente