CNA va rămâne sub controlul guvernametal

CNA va rămâne sub controlul guvernametal
Foto: Centru Național Anticorupție va rămâne sub controlul Guvernului. Hotărârea a fost ponunțată astăzi de Curtea ConstituȚională care a respins sesizarea deputatului neafiliat Sergiu Sârbu, vizavi de legea care prevedea trecerea CAN în subordinea Guvernului.

Centru Național Anticorupție va rămâne sub controlul Guvernului. Hotărârea a fost ponunțată astăzi de Curtea ConstituȚională care a respins sesizarea deputatului neafiliat Sergiu Sârbu, vizavi de legea care prevedea trecerea CAN în subordinea Guvernului.

Potrivit deputatului legea nr.106 din 3 mai 2013 afectează independenţa funcţională a CNA şi este în contradicţie cu articolele 1, 8, 39, 54 din Constituţie.

Având în vedere faptul că Legea Supremă nu conţine dispoziţii privind Centrul Naţional Anticorupţie, instituirea, statutul şi atribuţiile acestuia este competenţa Parlamentului, a conchis Curtea

În acest sens, Parlamentul are competenţa exclusivă să stabilească prevederi privind autorităţile publice şi atribuţiile lor, să decidă asupra modului de aplicare a acestora.

Decizia este definitivă și nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al RM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente