Luxemburgul va oferi ajutor Moldovei

Luxemburgul va oferi ajutor Moldovei
Foto: Premierul desemnat Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Xavier Bettel, primarul oraşului Luxemburg, informează Biroul de comunicare al Guvernului.

Premierul desemnat Iurie Leancă a avut o întrevedere cu Xavier Bettel, primarul oraşului Luxemburg, informează Biroul de comunicare al Guvernului.

În cadrul întrevederii  oficialii au discutat despre situația politică actuală a Republicii Moldova și au făcut un schimb de opinii privind relațiile bilaterale moldo-luxemburgheze.

Iurie Leancă a salutat disponibilitatea  Luxemburgului de a oferi asistență Republicii Moldova în preluarea celor mai bune experiențe și practici în domenii precum, afaceri interne, justiție, drepturile omului, sistemul penitenciar, domeniul financiar-bancar. Totodată, menționând ,,suntem cointeresați să preluăm experiența Luxemburgului pentru a asigura un trai decent cetățenilor Republicii Moldova”.

De asemenea,  oficialii au ajuns la o înțelegere, potrivit căreia mai mulţi copii bolnavi de cancer din Republica Moldova vor beneficia de  intervenții chirurgicale în Luxemburg.

În urma întrevederii, primarul Luxemburgului  a menționat că a observat lucruri bune pe care le va aplica în Luxemburg ,,aici există multe facilități de care nu poți beneficia în occident. Am fost inspirat de mai multe lucruri pe care le-am văzut aici și neapărat le voi pune în aplicare în Luxemburg”.

Primarul oraşului Luxemburg şi-a exprimat speranţa vizavi de clasa politică de la Chişinău și speră că vor face alegerea corectă, astfel încît țara să înregistreze progrese în toate sferele de dezvoltare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente