Începe competiția campionilor „Acționează asupra CO2”

d0b7d0b0d0b3d180d183d0b6d0b5d0bdd0bdd0bed0b5
Foto: BERD continuă să investească în RM. PC tv7.md

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) analizează posibilitatea de a investi în domeniul transporturilor și a căilor ferate din Republica Moldova peste 100 de mil. de euro.Anunțul a fost dat de reprezentanul regional al BERD, Paul-Henri Forestier în cadrul întrevederii cu președintele Moldovei.

La întrevedere, alături de Nicolae Timofti, a participat și noul director regional al instituției, Bruno Balvanera.

Paul-Henri Forestier, care și-a încheiat mandatul în Moldova, a accentuat necesitatea de a face investiții și în continuare În RM. De asemenea, europeanul a atras atenția funcționarilor   moldoveni asupra atacurilor instituțiilor financiare. Potivit acestuia, ele sunt un impediment în menținerea relațiilor Moldova- BERD.

Președintele țării și-a  arătat mulțumirea față de contribuția lui Paul-Henri Forestier în dezvoltarea relațiilor dintre BERD și Moldova, subliniind că pentru țara noastră BERD este un investitor strategic important, „care a contribuit esenţial la dezvoltarea sectorului public şi a celui privat”.

La rîndul său, noul director regional al BERD pentru Caucaz, Moldova şi Belarus, Bruno Balvanera, a declarat că angajamentul autorităților moldovenești în promovarea reformelor va facilita derularea proiectelor BERD în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente