Vezi cu cine s-a întâlnit Štefan Füle la Chișinău

Vezi cu cine s-a întâlnit Štefan Füle la Chișinău
Foto: Comisarul european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Štefan Füle a fost prezent la ceremonia de deschidere a Zilei Europei. În cadrul vizitei sale oficialul European a avut mai multe întrevederi cu polticienii noștri.PLDM/PD.

Comisarul european pentru extindere şi politică europeană de vecinătate, Štefan Füle a fost prezent la ceremonia de deschidere a Zilei Europei. În cadrul vizitei sale oficialul European a avut mai multe întrevederi cu polticienii noștri.PLDM/PD.

Înainte de sfârşitul vizitei sale private la Chişinău, duminică seara, acesta a avut o întâlnire comună cu liderii Partidului Liberal Democrat şi ai Partidului Democrat. După  întrevedere oficialii au plecat fără să facă declarații, delegaţia UE  a menționând că tema discuţiilor a fost relaţia dintre Moldova şi Uniunea Europeană.

PL

Și liderul liberalilor a avut o întrevedere cu Stefan Fule, el a lăsat să se înțeleagă că nu au discutat despre alegerile anticipate, subliniind: ,,Fule nu  a venit să ne dea lecţii sau să ne spună cu cine să ne unim. Singura doleanţă este ca Republica Moldova să continue drumul european şi avem tot sprijinul lui în acest sens. În cazul în care rămânem în opoziţie, o să avem grijă de instituţile statului şi de respectarea legilor”.

PL Reformator

De asemenea, reprezentanții Consiliului Reformator PL  au avut o întrevedere cu oficialul european, unde au discutat  subiecte de interes major pentru menținerea cursului pro-european al Republicii Moldova și responsabilizarea clasei politice față de angajamentele asumate.

PSRM

Socialiştii  au  anunțat în cadrul discușiei cu Ștefan Fule  că nu vor vota pentru candidatul desemnat la funcţia de prim-ministru, Iurie Leancă, şi viitorul Guvern. „Am discutat şi despre mişcarea socialistă din Republica Moldova şi despre poziţia noastră în eventualitatea unor alegeri anticipate. Domnul Fule a spus că situaţia politică de la noi este destul de fierbinte, şi că va încerca să acorde încă o şansă ţării noastre”,  a mai adăugat Igor Dodon.

PCRM

Liderul PCRM  a refuzat să discute cu comisarul european  în semn de protest faţă de comportamentul arogant al funcţionarului european în timpul vizitei sale la Chişinău, anunță serviciul de presă al partidului.

Amintim că Stefan Fule s-a aflat la Chișinău într-o vizită privată de 2 zile în perioada 18-19 mai.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente