Moldova sărbătorește Ziua Europei

Moldova sărbătorește Ziua Europei
Foto: Astăzi în centru capitalei s-a dat startul Zilei Europei în Republica Moldova. La evenimentul de deschidere a fost prezentă conducerea țării și reprezentanții Uniunii Europene.

Astăzi în centru capitalei s-a dat startul Zilei Europei în Republica Moldova. La evenimentul de deschidere a fost prezentă conducerea țării și reprezentanții Uniunii Europene.

Gazda evenimentului, Dorin Chirtoacă este de părere că această frumoasă sărbătoare  e la ea acasă, deoarece viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană, acolo de unde ne sunt șă rădăcinile.

În contextul zilei de astăzi  Iurie Leancă, candidatul desemnat în fncția de prim-ministru, a adus mulțumiri  reprezentanților corpului diplomatic  European pentru prezență și a menționat ,,sărbătorim Ziua Europei pentru că suntem europeni și pentru că ne proiectăm viitorul țării și a cetățenilor noștri alături de popoarele europene.”

La eveniment a fost prezent și președintele țării, Nicolae Timofti care a declarat ,,Ziua Europei  e un prilej de a celebra pacea, toleranța și diversitatea prin unitate”. El a ținut să-și exprime încrederea față de liderii politici care vor găsi un compromise necesar pentru investirea unui nou Guvern, care să continue drumul European.

În Republica Moldova Ziua Europei se sărbătorește  din anul 2008 și în fiecare an vizitatorii  sunt  familiarizați cu valorile și patrimoniul cultural al țărilor europene.

În Republica Moldova Ziua Europei se sărbătorește din anul 2008. PC #diez.md.
În Republica Moldova Ziua Europei se sărbătorește din anul 2008. PC #diez.md.
Stefan Fule la Chișinău de Ziua Europei. PC : #diez.md
Stefan Fule la Chișinău de Ziua Europei. PC : #diez.md

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente