Au început negocierile privind formarea unei noi coaliții

Au început negocierile privind formarea unei noi coaliții
Foto: Noua alianță se va numi coaliția pro-europenă de guvernare, în acest sens PLDM-ul a început negocierile cu PDM, grupul de de reformatori al PL şi deputaţii neafiliaţi. Declaraţia a fost făcută de vicepreședintele PLDM, Liliana Palihovici, în cadrul unui briefing de presă.

Noua alianță se va numi coaliția pro-europenă de guvernare, în acest sens PLDM-ul a început negocierile cu PDM, grupul de de reformatori al PL şi deputaţii neafiliaţi. Declaraţia a fost făcută de vicepreședintele PLDM, Liliana Palihovici, în cadrul unui briefing de presă.

Liliana Palihovici a mai declarat ,,misiunea partidului este integrarea europeană, deoarece mișcarea spre Europa înseamnă și mișcarea spre un viitor mai bun: comerț liber, mai multe investiții și locuri de muncă, salarii mai bune, călătorii fără vize, o mai bună calitate a produselor și serviciilor, securitate alimentară sporită, mai multe drepturi și supremația legii.”
Vicepreședintele  PLDM este de părere că formațiunile care au aceleași angajamete față de țară: integrare europeană și depășirea cât mai urgentă a crizei se vor alătura negocierilor și vor conveni asupra noii coaliții.
Candidatul desemnat la funcția de premier, Iurie Leancă mai are la dispoziție  14 zile pentru a primi votul de încredere a Parlamentului. Pentru formarea noului Guvern sunt necesare 51 de voturi, iar daca negocierile vor eșua, șeful statului va trebui să desemneze un nou candidat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente