PLDM va respecta decizia președintelui la revotarea legii cu privire la CC

PLDM va respecta decizia președintelui la revotarea legii cu privire la CC
Foto: PLDM va respecta decizia lui Nicolae Timofti, atunci când va fi revotat proiectul de lege privind posibilitatea retragerii de către Parlament a mandatelor judecătorilor CC. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de către Vlad Filat.

PLDM va respecta decizia lui Nicolae Timofti, atunci când va fi revotat proiectul de lege privind posibilitatea retragerii de către Parlament a mandatelor judecătorilor CC. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de către Vlad Filat.

,,Noi urmează să analizăm foarte serios argumentarea pe care a oferit-o Nicolae Timofti atunci când  a refuzat promulgarea legii”,  a declarat fostul premier.

De asemennea, acesta este de părerea că țara noastră are nevoie de o expertiză profundă în ceea ce ține  activitatea Curții Constituționale. Membrii partdidului s-au consultat  și cu partenerii europeni  vizavi de legile votate la 3 mai, ca ulterior să vină cu ajustările necesare privind stabilirea unor competențe clare pentru judecătorii Curții.

Amintim că la 3 mai PLDM și PCRM au  votat împreună  cinci  proiecte de lege, dintre care au fost promulgate  doar patru de către președintele Nicolae Timofti.

Sursa: IPN

Taguri: #Vlad Filat
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente