Fracțiunile parlamentare sunt dispuse să negocieze formarea noului Guvern

Fracțiunile parlamentare sunt dispuse să negocieze formarea noului Guvern
Foto: Majoritatea fracțiunilor parlamentare s-au declarat dispuse să purceadă la negocieri vizavi de investirea noului Guvern. Pozițiile au fost expuse astăzi după ce Nicolae Timofti l-a desemnat drept candidat la funcția de premier pe Iurie Leancă.

Majoritatea fracțiunilor parlamentare s-au declarat dispuse să purceadă la negocieri vizavi de investirea noului Guvern. Pozițiile au fost expuse astăzi după ce Nicolae Timofti l-a desemnat drept candidat la funcția de premier pe Iurie Leancă.

Deputatul neafiliat, Sergiu Sârbu a declarat că  va susține candidatura lui Iurie Leancă, însă va înainta unele condiţii pentru votarea unui nou Guvern în frunte cu acesta.

Membrii  PL sunt de părere că parcursul european trebuie continuat, iar ei sunt dispuși să participle la negocieri și să formeze o guvernare democratică. Liberalii  din grupul lui Ion Hadârcă şi-au desemnat  și ei negociatorii pentru crearea noului Guvern.

Adrian Candu deputat PD, afirmă că democrații sunt dispuși să discute cu colegii din PLDM  și a declarat că ,,deși nu cred în sinceritatea acestora, vom dori să obținem răspunsuri la câteva întrebări înainte de a începe discuțiile”, a spus deputatul.

Referindu-se la desemnarea  premierului și formarea noului Guvern, Igor Dodon a menţionat că ,,socialiştii vor fi consecvenţi în acţiunile sale, şi nu-l vor vota pe Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru.”

Deputații din PCRM  își vor expune mai târziu decizia  pe marginea acestei situații.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente