(infografic) Ar trebui să iubim trenurile pentru că sunt.. mai verzi

inside-europes-train1

Trenurile poluează mai puțin și sunt mai sigure decât alte mijloace de transport, însă reprezintă numai 6% din transportul de pasageri în UE.

Acesta va deveni mai atractiv prin mai multă competiție și o schemă de certificare comună – lucruri abordate într-un pachet de legi examinat în momentul de față la Parlament. Află mai multe curiozități despre linia de trenuri din Europa din iconograficul pregătit de Comisia Europeană.

Rețeaua feroviară a Uniunii Europene rămâne fragmentată național și dominată de companii ce gestionează atât rețeaua cât și trenurile, care împiedică intrarea pe piață a noilor operatori.

Cel de-al patrulea pachet legislativ privind sectorul feroviar include separarea între transport și gestionarea căilor ferate și deschiderea transportului feroviar intern către orice operator. Pachetul este examinat în momentul de față de Parlament.

Noile reguli stabilesc și o certificare mai rapidă la nivel european pentru locomotive și vagoane, lucru care economisește timp și bani atât pentru operatori cât și pentru pasageri.

Parlamentul European și guvernele trebuie să aprobe noile reguli înainte ca acestea să poată intra în vigoare. Votul în comisia pentru transport este programat pentru 26 noiembrie și cel în plen pentru ianuarie 2014.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente