„Lukașenko, puck you”

pic_1368172144
Foto: PC migalski.eu

Deputatul polonez, Marec Migalski, a propus inițierea unei acțiuni în Parlamentul European orientată spre lezarea Belarusului de dreptul de a găzdui Campionatul Mondial de Hochei pe Gheață în anul 2014. Acțiunea are sloganul „Lucașenco, puck you” (puck=puc).

După cum a raportat pe pagina oficială Migalski, acțiunea se limitează la Congresul Federației Internaționale a  Hocheiului pe Gheață (IIHF), care va avea loc în perioada 16-19 mai la Stockholm.

În cadrul acțiunilor din 18 mai , oficiul lui Migalski împreună cu organizația suedeză de apărare a drepturilor Östgruppen organizează pichetarea oficiului IIHF din Stockholm. Pe lângă aceasta, a mai fost creat și un grup pe Facebook în care fiecare va putea să își exprime părerea cu referire la acest fapt.

Mai devreme, cu inițiativa de a leza Belarus de dreptul de a petrece Campionatul Mondial de Hochei au venit numeroase organizații și politicieni, dar părerea general era că sportul nu trebuie confundat cu politicul.

Însuși președintele Belarusului , Alexandr Lucașenco, a declarat la timpul său că republica „a meritat acest campionat, ea l-a  obținut prin suferință”. Lezarea acestui drept ar fi și lovitură mare în inaginea IIHF sau posibil „în imaginea întregului sport mondial.”

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente