Jerzy Buzek: ,,Nu se schimbă regulile jocului în timpul lui”

Jerzy Buzek: ,,Nu se schimbă regulile jocului în timpul lui”
Foto: Fostul președinte al Parlamentului European este de părerea că pentru a putea continua cu succes procesul de integrare europeană, este important să nu fie schimbate regulile jocului democratic. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Europa Liberă.

Fostul președinte al Parlamentului European este de părerea că pentru a putea continua cu succes procesul de integrare europeană, este important să nu fie schimbate regulile jocului democratic. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Europa Liberă.

Evenimentele recente privind promulgarea  legilor ce contravin Constituției au trezit nemulțumiri și îngrijorări din partea oficialilor străini.

Astfel, Jerzy Buzec a declarat în același interviu: ,,Decizia Parlamentului care subminează independența Curții Constituționale sunt o amenințare reală la adresa democrației, căci în democrație noi preferăm sistemul de verificare și echilibru, care oferă un echilibru între puterile executivă, juridică si legislativă. Aceasta ar trebui să împartă puterea și să se verifice reciproc”.

Totodată, fostul Președinte al Parlamentului European este de părerea că  legea a fost votată în beneficiul anumitor actori politici  ,,Maniera rapida în care a fost adoptat totul și fară consultarea celorlalte partide, fară  consultarea publică sau cea a  Comisiei  de la Veneția”.

Sursa: Europa Liberă

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente