Dialogul cu oficialitățile europene continuă

Dialogul cu oficialitățile europene continuă
Foto: În urma dialogului dintre politicienii noștri și oficialitățile europene s-a decis continuarea cooperării cu UE și Comisia de la Veneția în vederea stabilirii unui sistem institițional și judecătoresc independent, a anuțat biroul de presă a Guvernului.

În urma dialogului dintre politicienii noștri și oficialitățile europene s-a decis continuarea cooperării cu UE și Comisia de la Veneția în vederea stabilirii unui sistem institițional și judecătoresc independent, a anuțat biroul de presă a Guvernului.

Un prim pas spre construirea unei societăți bazate pe democrație, libertate și transparență a fost și nepromulgarea Legii de către Nicolae Timofti,  privind dreptul Parlamentului de a demite magistrații de la Curtea Constituțională. Curtea Constituțională trebuie să fie o instituție independentă, iar adoptarea acestei legi ar fi însemnat încălcarea Constituției.

Oficialii europeni, Catherine Ashton și Štefan Füle s-au arătat îngrijorați privind adoptarea acestei legi, deoarece aceasta ar fi neconstituțional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente