De ziua Victoriei oficialii politici au depus flori la Complexul Memorial Eternitate

Foto: Oficialii politici depun flori în memoria celor căzuți în război. PC gov.md

La evenimentul dedicat comemorării a 68 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, desfășurat la Complex Memorial Eternitate au fost prezenți oficialii de stat care au depus flori la monumentul ,,Focul Veșnic” și au venit cu un mesaj de felicitare.

Oficialii politici au adresat veteranilor cuvinte de mulțumire pentru jertfa adusă omenirii și pentru că doar  lor le datorăm prezentul și viitorul.

,,Cuvintele mele de prețuire se îndreaptă astăzi spre cei care au luptat, spre cei care au supraviețuit, spre cei care țin minte tragedia și calvarul celui de-Al Doilea Război Mondial”, menționaeză Președintele interimar al Parlamentului, Liliana Palihovici

,,Eroismul şi bărbăţia, vitejia şi curajul, răbdarea şi rezistenţa, onoarea şi devotamentul, cinstea şi  demnitatea, omenia şi credinţa, dragostea de ţară şi de viaţă  –  iată valorile cu care voi, veteranii, v-aţi înscris în istorie şi cărora le sunteţi  fideli toată viaţa. Prin fapte de eroism şi sacrificiu voi sunteţi un exemplu demn de a fi urmat de către noi toţi”, a declarat Iurie Leancă.

Ziua de 9 mai este marcată una dintre cele mai însemnate sărbători din țară prin care se comemorează jertfele căzute în cel de-al doilea război mondial.

Sursa: gov.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente