Trimite mesaj pe Marte cu ajutorul NASA!

Mars-Rover-Explores-the-Red-Planet-1-1280×1024
Foto: “Această campanie este o mare oportunitate! Materialele imprimate vor ajunge la următoarea generație de exploratori”, a declarat Bruce Jakosky, unul din principalii coordonatori MAVEN, NASA. PC:nasa.gov

NASA invită toată lumea să înregistreze online numele lor și un mesaj personal, pentru un DVD special care va fi la bordul unei nave spațiale. Află cum poți deveni și tu parte a acestei campanii internaționale spațiale.

NASA va lansa cu DVD pe planeta Marte cu mesaje de pe Terra. Acesta  face parte dintr-un proiect special MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile Evolution) care va fi lansat în luna noiembrie. DVD-ul este parte a misiunii, coordonat de Universitatea din Colorado. Mesajul de pe DVD trebuie să fie un poem de trei linii sau haiku. Cu toate acestea, doar trei haikuri vor fi selectate. Termenul limită pentru toate propunerile este de 1 iulie a.c. Creațiile pământenilor vor fi alese prin vot online, care va începe pe 15 iulie.

Participanții care nu vor fi selectați oricum vor primi un certificat de apreciere pentru contribuție la misiunea MAVEN. Pentru a vă înregistra mesajul faceți click aici.

MAVEN este prima nava spațială dedicată explorării atmosferei marțiene. Nava urmează să studieze straturile superioare ale atmosferei planetei şi va investiga modul în care dispariția atmosferei de pe Marte a influențat istoria apei pe suprafața acestei planete.

Sursa: nasa.gov

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente