Vlad Filat: ,,PLDM nu are cum să facă coaliție cu Partidul Comuniștilor”

Foto: lad Filat: ,,Obiectivul nostru este să construim o țară europeană, democratică și integrată în spațiul valoric al UE.” PC: tribuna.md

,,Prin definiţie, PLDM nu are cum să coalizeze cu PCRM. Prea diferite sunt obiectivele pe care le avem în faţa noastră. Obiectivul nostru este să construim o ţară europeană, democratică şi clar cu o depărtare cât mai mare de la comunism”, declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Președintele PLDM  a mai adăugat ,,nu este un secret că am avut mai multe discuţii cu domnul Voronin. Mai cu seamă, atunci când am avut acel vot conjunctural în Parlament, vot care avea obiectiv să readucem legislaţia ţării într-o ordine firească. Şi atât. Alte proiecte comune nu am discutat şi nu aveam cum”.

Întrebat cât de dificil a fost să poarte aceste negocieri, fostul premier a menționat: ,, deznodământul categoric este unul fericit, dar dacă este să-mi aduc aminte cum a fost în aceste negocieri, sigur, a fost foarte greu: probleme multe, supărări, experienţă tristă, care, să recunoaştem, afectează, în primul rând, încrederea între parteneri şi complică foarte mult comunicarea. Însă, aşa greu cum a fost, important este că avem acest final.”

Amintim că la data de 30 mai Guvernul Leancă a primit votul de încredere din partea Parlamentului. Igor Corman a fost ales președinte al Parlamentului, iar Adrian Candu și Oleg Bodrug- vicepreședinți.

Sursa: Europa Liberă

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente