Benedict al XVI-lea se întoarce la Vatican

popes-525×400
Foto: Papa Francis și Papa Benedict aln XVI-lea PC nypost.com

Papa Benedict al XVI-lea se întoarce. Pentru prima dată în istoria modern, în Vatican vor trăi doi papi. Joseph Ratzinger, acum s-a mutat la mănăstirea Sf. Maria, situată în apropiere de reședința succesorului său, Francis.

În mănăstire, tocmai a fost terminat renovarea și amenajarea spațiilor în care „tatăl onorabil” are de gând să-și petreacă tot restul vieții, anunță euronews.com.

Vaticanul nu ascunde entuziasmul – ultima dată când ceva de genul asta s-a întâmplat acum 600 de ani și nimeni nu își amintește dacă au existat atunci conflicte.

Cu toate acestea, potrivit reprezentanților Sfântului Scaun, probleme semnificative pot apărea într-un singur caz – în cel în care vechiul Papa se va implica în treburile noului. Anume acest lucru Papa Benedict al XVI-lea a promis să nu facă.Seașteaptă ca restul vieții sale să o trăiască precum un sihastru, să nu apară în public și să se dedice rugăciunilor și scrierileor teologice.

Papa Francisc a fost învestit pe data de 7 aprilie 2013 în funcția de episcop al Romei.Ceremonia religioasă a avut loc în bazilica Sfântul Ioan.

Sursa: euronews.com

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente