Un preț record pentru o șuviță de păr

Un preț record pentru o șuviță de păr
Foto: O şuviţă din părul împăratului Franz Joseph al Austriei (1830 - 1916), cel care a fost penultimul suveran din dinastia de Habsburg, a fost vândută la licitaţie, joi, la Viena. Valoarea acesteia a fost apreciată la cu 13.720 de euro.

O şuviţă din părul împăratului Franz Joseph al Austriei (1830 – 1916), cel care a fost penultimul suveran din dinastia de Habsburg, a fost vândută la licitaţie, joi, la Viena. Valoarea acesteia a fost apreciată la cu 13.720 de euro.

Unul dintre urmaşii lui Eugen Ketterl a scos la vânzare acea şuviţă de păr. Identitatea cumpărătorului nu a fost divulgată. euro, informează #diez cu referire la  AFP.

O fotografie a valetului de cameră al împăratului, Eugen Ketterl, a fost și ea propusă spre vânzare odată cu şuviţa de păr, a precizat casa Dorotheum, organizatoarea acestei licitaţii

Un caiet cu desene realizate de prinţul moştenitor Rudolf al Austriei (1858-1889) a fost vândut tot cu 13.720 de euro. Şi alte obiecte personale ale împăratului Franz Joseph, care a domnit peste Imperiul Austro-Ungar începând din 1848 şi până la moartea sa, în 1916. De asemnea,  şi-au găsit cumpărători: o pereche de butoni – 8.750 de euro, o broşă aurită -6.875 de euro, iar o batistă cu iniţialele „FJI” („Franz Joseph Imperator) a fost cumpărată cu 2.750 de euro.

Această licitaţie a dovedit încă o dată admiraţia continuă a colecţionarilor pentru relicvele rămase din vremea Imperiului Austro-Ungar. În mai 2012, o pereche de indispensabili ai împăratului Franz Joseph a fost vândută la licitaţie cu 6.250 euro.

Sursa: finance.bigmir.net

Taguri: ##diez#Viena
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente