Eliminarea subvențiilor a dus la dezvoltarea Noii Zeelande

biosecuritatea-stat-in-stat-in-noua-zeelanda-18429455
Foto: PC jurnalul.ro

Eliminarea subvenţiilor a determinat fermierii să reducă costurile, să îşi diversifice producţia şi utilizarea terenurilor, să dezvolte surse non-agricole de venit, cum ar fi turismul agricol. Acest fapt a dus la sporirea competitivității, se arată într-o analiză publicată pe agrobiznes.md.

Fermierii au renunţat să mai producă pentru a primi mai multe subvenţii şi au început să producă pentru pentru a vinde mai mult. Aceasta a însemnat întoarcerea cu faţa spre piaţă – fermierii neozeelandezi devenind mai atenţi la tot ce ţine de consumator de la la veniturile sale la preferinţele sale în materie de gust şi aşteptările în materie de calitate.

Uniunea Europeană subvenţionează producţia agricolă, însă odată cu stimulul vin şi probleme.

Agricultorul îşi gândeşte dezvoltarea afacerii nu în funcţie de cum să devină mai competitiv ci de cum să atragă mai multe subvenţii, urmărind bani din bugetul public și nu venit din vânzări.

Potrivit datelor OECD cele mai subvenţionate agriculturi sînt Coreea de Sud (72%), Elveţia (71%), Norvegia (69%), Japonia (62%), Islanda (61%), UE (35%). Cele mai puţin subvenţionate sînt Noua Zeelandă (1%), Africa de Sud (2,20), Brazilia (4,45%), Ucraina (5,4%).

Taguri: #europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente